زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

ابن رستم احمد بن مهدی





ابن رستم احمد بن مهدی (متوفای۳۱۷ق)، از عباد و زهاد قرن چهارم هجری قمری بود.


۱ - معرفی اجمالی



احمد بن مهدی بن رستم، عابد و زاهد بود. نقل می‌کنند که شبی زنی نزدش آمد و گفت: «دچار آزمونی سخت شدم و به ناچار به زنا تن در دادم و از آن که به زور با من زنا کرد، باردار شدم. تو را پناه خود کردم و وانمود کردم تو همسرم هستی و آنچه در شکم دارم فرزند تو است؛ پس رسوا مکن و در پوشان! که خدایت به نیکی در پوشاند.»
ابن رستم سکوت کرد و گفته زن را انکار نکرد. چندی بعد که آن زن فرزندش را به دنیا آورد، اهل محل و امام مسجدِ آن محل نزدش آمدند و تولد آن فرزند را بدو تبریک گفتند. او نیز اظهار خوشحالی کرد و دو دینار فرستاد تا حلوا خریده شود و به آنان شیرینی داد.
از آن پس، هر ماه دو دینار از طریق امام مسجد برای آن زن می‌فرستاد و می‌گفت: «سلام مرا به او برسانید! میان من و او مسائلی رخ داده که از هم جدا شده‌ایم. این ماجرا دو سال طول کشید. آن گاه آن فرزند درگذشت و مردم به تسلیت و تعزیت ابن رستم آمدند و او نیز ابراز‌اندوه و ناراحتی کرد. سپس آن زن همراه با دینارهایی که هر ماه برایش فرستاده می‌شد و آنها را در کیسه‌ای نگه داشته بود، نزدش آمد و گفت: «خداوند به تو جزای خیر دهد و گناهانت را بپوشاند! این دینارهایی است که برایم می‌فرستادی.»
ابن رستم گفت: «آنها را به عنوان هدیه و پیشکش برای آن فرزند می‌فرستادم و اینک که او مرده است، تو از او ارث می‌بری و این پول‌ها به تو تعلق دارد؛ پس هرچه می‌خواهی با آن بکن! » آن زن، او را دعا کرد و رفت.
[۲] ابن جوزی، عبدالرحمن بن علی، المنتظم، ج۶، ص۲۲۵.
[۳] ابن تغری بردی، یوسف بن تغری بردی، النجوم الزاهره، ج۳، ص۲۲۶.


۲ - پانویس


 
۱. ابن کثیر، اسماعیل بن عمر، البدایة و النهایه، ج۱۱، ص۱۸۵.    
۲. ابن جوزی، عبدالرحمن بن علی، المنتظم، ج۶، ص۲۲۵.
۳. ابن تغری بردی، یوسف بن تغری بردی، النجوم الزاهره، ج۳، ص۲۲۶.


۳ - منبع



عبدالسلام ترمانینی، رویدادهای تاریخ اسلام، ترجمه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، ج۲، ص۲۰۰.






آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.